Hovedside

Fra Norsk Jernbaneklubb - JernbaneWiki

Revisjon per 8. feb 2009 kl. 23:09 av ses (Diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre versjon | Nåværende versjon (diff) | Nyere versjon → (diff)
Gå til: navigasjon, søk
Hovedkategorier
Jernbanene
Jernbanevirksomheten
Jernbaneanlegg
Administrasjon og ledelse
Persontrafikk
Godstrafikk
Jernbanedrift
Infrastruktur
Infrastruktur
Rullende materiell
Diverse
Musealt og jernbaneforeninger
MJ, sporveier, andre transportmidler ++

Dette er NJKs jernbanewiki. Det er starten på et jernbaneleksikon på et mer detaljert nivå enn den vanlige Wikipedia vil være innenfor dette fagområdet. En wiki er et dugnadsbasert oppslagsverk som alle som har noe å bidra med kan gjøre det.

For å skrive artikler eller endre på de, må du ha en brukerkonto på NJK-systemet. Det er ikke krav om medlemskap, kun at du registrer deg for å få brukernavn og passord. Registrering skjer via NJKs diskusjonsforum: http://medlem.njk.no/forum/nybruker.php.

Artiklene letes fram enten gjennom å bruke søkemotoren til venstre, eller ved å gå om hovedmenyen til høyre (Hovedkategorier), eller via siden som lister opp alle kategorier, eller siden som viser samtlige artikler.

I tillegg til vanlige leksikalske artikler i vanlig wiki-stil, legges det også til rekke for en kildesamling over jernbanerelatert stoff, hvori inngår blant annet reportasjer jernbanefolk har gjort fra sin arbeidsplass. Disse sidene er gitt en noe annen visuell utforming for å skille de fra de leksikalske sidene.

Ledelse og styring

JernbaneWiki er en del av NJK Forskningsavdelingen. Selv om en wiki som vanlig gir muligheter for alle skribenter å endre og tilføye, må det også være en slags styring med dette som sørger for kvalitet og en viss grad av enhetlig utforming. NJK Forsk. ønsker derfor å opprette en gruppe med wiki-redaktører, og oppfordrer interesserte til å melde seg til wiki@njk.no. Kvalifikasjonene for å være med i redaktørgruppa er en interesse for prosjektet og en rimelig porsjon av ordenssans og nøyaktighet, og gjerne litt kreativitet. Kunnskap om hvordan wikier ellers fungere er ikke å forrakte, men intet krav. Her lærer man underveis. Oppgaven er å følge litt med på hva som skjer, foreta justeringer for å finpusse artikler, legge inn varsler eller anbefalinger der det trenges osv. Det vil bli opprettet et eget nettforum for redaktørgruppa slik at vi i fellesskap kan utvikle dette til beste for alle.

Svein Sando, leder NJK Forsk.

Testing

Vil du prøve ut noe, så vær snill å gjør det på Lekeplassen.

Personlige verktøy