22. mai 2009 var det 40 år siden Norsk Jernbaneklubb ble stiftet, og lokalavdeling Vestfold fulgte oppfordringen fra Norsk Jernbaneklubbs leder om å sørge for markering av jubileet.  Det ble besluttet å legge et medlemsmøte til selve dagen, fredag 22. mai.

På grunn av kollisjon med et annet arrangement på Råstad, ble fødselsdagselskapet flyttet hjem til lokalavdelingens leder, Hans Morten Tamnes.  Men all den tid angjeldende bopel er beliggende i umiddelbar nærhet til Vestfoldbanens km 140, var den ferroviale kontakten ivaretatt.

Bursdagsgjester samlet rundt bordet.

På en slik dag var det naturlig å la praten gå om opplevelser og minner fra Norsk Jernbaneklubbs historie.  Mye har skjedd, og mange har minner fra alt fra materiellrestaurering til medlemsturer.

Innimellom mimring passet det godt med kaffe og marsipankake - skulle bare mangle.

Det går ikke an å ha bursdagsselskap uten kake!  Spesiallaget marsipankake i anledning dagen - 22. mai 2009.

Svend-Erik Larsen fikk æren av å skjære kaken ettersom han var medlemmet med lengst fartstid.

Den unge mannen til venstre, Emil Bjerløv Frogner, var det ferskeste medlemmet i selskapet og fikk det første kakestykket.

I forkant av jubileet ble det sendt ut pressemelding til alle fylkets aviser samt til NRKs lokale redaksjon. Så vidt vites var det kun ØstlandsPosten i Larvik som formidlet dette videre - som man kan se her:

ØstlandsPostens oppslag om Norsk Jernbaneklubbs 40-årsjubileum.

Norsk Jernbaneklubbs historie fortsetter, noe både gamle og nye medlemmer kan være en del av.