Årets første medlemsmøte var syvende januar og ble viet hjernetrim i utformet som en tippekonkurranse.  Opprinnelig var det meningen at Gunnar Hagelunds quiz, som det grunnet tekniske viderverdigheter, ikke lot seg gjøre å gjennomføre på medlemsmøtet 12. november 2014, skulle utfordre medlemmene denne kvelden.  Ettersom bildene som er en viktig bestanddel av denne quizen ble vist på medlemsmøtet i november, ble det i romjulen bestemt å hente den frem igjen på et senere tidspunkt.

Lokalavdelingens leder Hans Morten Tamnes hadde forberedt en reserveløsning basert på en allerede eksisterende tippekonkurranse.  Den oppsto første gang i forbindelse med et skinnegående julebord lokalavdelingen avholdt 30. november 1991, i egen vogn fra Oslo til Skien og tilbake.  Nå, 24 år senere, ble tippekonkurransen tilpasset dagens virkelighet.  Den ble også utvidet en del, fra 24 til 30 spørsmål.

For den som ikke var til stede på Råstad denne dagen - tippekonkurransen er å finne nederst på siden.  Om du var der og har lyst til å gjøre et nytt forsøk, værsågod.

Men nå til medlemsmøtet.

2015 01 07 0017 HMT700

Det var ikke så mange som hadde funnet veien til Råstad denne første onsdagen i det nye året, mange var nok opptatt med beholdningen av julekaker og besøk på ulike juletrefester og hva det måtte være disse siste dagene i julen.

Hans Morten Tamnes væpnet til tennene med en bunke ubesvarte TIPPEKONKURRANSE I JERNBANEHISTORIE OG ANNEN JERNBANEDRIFT MED INNSLAG AV YTTERLIGERE DRIFTER og en eske skriveredskap.

2015 01 07 0020 HMT700

Etter en liten historietime om tippekonkurransens tilblivelse, ...

2015 01 07 0021 HMT700

... kastet de tilstedeværende seg over den med liv og lyst, her ved Per Sørensen (t.v.), Øivind Andreassen og Jonny Karlsen i høyst ulike positurer.

2015 01 07 0023 HMT700

Konsentrasjonen var påtagelig, Andreas Westheimer har et sikkert grep om penn og kaffekopp.

2015 01 07 0024 HMT700

Tom Hansen (t.v.) studerer spørsmålene, Andreas Westheimer er klar til å markere et (forhåpentligvis ...) korrekt svar.

 

Mens tippekonkurransedeltagerne kunne puste ut og døyve spenningen med kaffe eller noe annet smakfullt, ble retting av besvarelser gjennomført.  Vinneren hadde 20 rette, 19 rette sikret en god annenplass, mens tredjeplass ble sikret med 14 rette.  De to siste besvarelsene hadde begge et tosifret antall rette.

2015 01 07 0026 HMT700

Hans Morten Tamnes (t.v) overrekker tippekonkurransens vinner Øivind Andreassen en velfortjent premie, et godt og varmt ullskjerf.

2015 01 07 0027 HMT700

Andreas Westheimer sørget for en besvarelse med tilstrekkelig mange rette til å sikre en god annenplass.

 

Per Sørensen ble en god nummer tre, men han klarte å unnslippe fotografens blikk.  Det rettes en stor takk til lokale bedrifter som bidro med premier; VIC Sandefjord med et GANT ullskjerf og Stanghjørnet med et assortert utvalg julesøtsaker, med og uten marsipan.

 

Her er tippekonkurransen.  Følgende hjelpemiddel er godkjent; det er lov å bruke hodet.  Et tilleggspørsmål:  Hvilket spørsmål er ikke med?  Svar kan sendes lokalavdelingen på e-post .

Ved å klikke på bildene vises de i større oppløsning.

 

 

 

Fasiten finner du i menyvalget Om oss.  Men vi ser vel ikke på den før vi har forsøkt å løse oppgaven, gjør vi vel?

Lykke til!