Praktiske opplysninger for 2020


Her følger svar på en del spørsmål som ofte blir stilt om Krøderbanen. Se også i menyen for mer detaljert informasjon. Har du andre spørsmål, kan du sende en e-post til eller ringe oss på tlf. 32 14 76 03. Vi finner en løsning på det meste!

Når kjører togene?

Alle søndager fra 2. august til 30. august 2020 er det kjøring av veterantog på Krøderbanen, mellom Krøderen og Kløftefoss.

Merk at det i år ikke går veterantog mellom Vikersund og Kløftefoss på grunn av pågående sporarbeider, og det er heller ikke bussforbindelse fra Vikersund til Krøderbanen.

Se egen side med rutetider for detaljer.

Følger dere smittevernreglene?

Krøderbanen har igangsatt en rekke smitteverntiltak. Vi har lagt opp et alternativt program der temadager og kombinasjonsturer som Togran, Barnas dag, Tog, båt og eventyr osv. dessverre må utgå. Antall reisende i togene er redusert, og vi kjører tre faste turer hver søndag. Alle reiser begynner på Krøderen stasjon, det er ikke anledning til å starte turen fra underveisstasjoner. Det selges derfor kun tur/returbilletter til alle avganger. De reisende beholder samme plass i toget under hele reisen. Billetter må kjøpes på forhånd hos Ticketmaster. Vi har et system for passasjerutveksling med separate inn- og utganger på stasjonen, og vi har utvidede renholdsrutiner. Oppmøte er senest 20 minutter før avgang på grunn av pålagt registrering av alle reisende. Registreringen skjer i billettsalget på Krøderen stasjon.

Er det mulig å parkere ved stasjonen?

Det er gratis parkeringsplasser på Krøderen.

Hva koster reisen?

Billettprisen er avhengig av alder og reisestrekning. Det er halv pris for barn (under 16 år) og redusert pris for honnører. Vi har også minigruppebillett for to voksne og inntil tre barn under 16 år. Barn under 4 år reiser gratis.

Se egen side med billettpriser for detaljer

Hvor kjøper vi billetter?

Alle billetter må kjøpes på forhånd hos Ticketmaster, se informasjon på billettsiden.

Må vi bestille på forhånd?

Ja, på grunn av smittevernreglene må alle billetter i år bestilles og betales på forhånd. Merk at kjøpte billetter gjelder for en bestemt avgang, og kan ikke benyttes på andre avganger dersom disse er fulltegnet. Merk at oppmøte er senest 20 minutter før avgang på grunn av pålagt registrering av alle reisende. Se informasjon på billettsiden

Har dere servering?

På reisedagene kan vi tilby kiosk på Krøderen stasjon, med bl.a. pølser, vafler, kaffe, mineralvann og is. Vi selger også et utvalg av suvenirer.

Kan jeg ta med hunden?

Alle snille og veloppdragne hunder er velkommen til å være med på reisen. Det koster ikke noe ekstra, men vi forutsetter at hunden ligger i ro på gulvet under reisen og ikke er til sjenanse for medreisende.

Sist oppdatert 23.08.2020