Solørbanen rundt med Nohab

 

Nohab og stålvogntoget på SolørbanenDi3.616 med tog for jernbanemuseet sør for Vestmo på Solørbanen. Foto: Thor Åge Tykriset

Bli med på en spennende tur Solørbanen rundt lørdag 24. juni 2023 med Jernbanemuseets veterantog med stålvogner, trukket av diesellokomotiv Di3.642 (Nohab).  Reisen starter på Hamar, går via Oslo til Kongsvingerbanen og Solørbanen, før vi ender opp tilbake på Hamar. Man kan gå på toget der det passer. Reisende fra Oslo-området kan kjøpe billett som også inkluderer plass i rutetog tilbake til Oslo. Turen er åpen for alle, også de som ikke er medlem av NJK.

Toget har avgang fra Hamar kl. 10.12, fra Grorud kl. 12.42 og vi vil være tilbake på Hamar kl. 17.33. Se lenger ned for fullstendig rute.

Toget stopper underveis i Oslo (Grorud), Lillestrøm, Kongsvinger og Elverum. På Solørbanen blir det i tillegg lengre stopp på Kirkenær og Flisa, med mulighet for guidet omvisning.

Grunnet den avsluttende utbyggingen av Follobanen er det redusert kapasitet på Oslo S, toget må derfor gå fra Grorud. For reisende fra Oslo anbefaler vi å ta lokaltog linje L1 fra Oslo S mot Lillestrøm. Lokaltogene går hver halvtime, og tar 11 minutter til Grorud. Se også ruter.no for informasjon om bussruter til Grorud stasjon. Merk at det er lange og bratte trapper til og fra plattformene på Grorud. Et alternativ er å gå på toget i Lillestrøm, der det ankommer tog fra Oslo S hvert tiende minutt.

Siden den rutemessige persontrafikken på Solørbanen ble nedlagt i august 1994 har det ordinært bare gått godstog på denne strekningen. Siste gang NJK kjørte på banen var i 2019. Dette er derfor en opplevelse av de sjeldne.

Det vil være anledning for lokalbefolkningen til å bli med på delstrekninger fra Kongsvinger til Elverum. Disse billettene administreres av Grue Handels- og Næringsforum, og vil bli delt ut som gevinster i lokale konkurranser.

Ved ankomst Elverum var det planlagt å møte Jernbanemuseets damplokomotiv "Caroline" fra 1861, sammen med karetvognene. Den turen er desverre avlyst på grunn av skogbrannfaren.

Det blir salg av bagetter, vafler, snacks, sjokolade, kaffe/te og mineralvann i togets bistrovogn. På ettermiddagen vil det også være salg av varm mat. Bistrovogna tar helst betaling med kort.

Underveis i toget vil de reisende få tildelt egne edmonsonske billetter fra vårt billettrykkeri. Billettene framvises ved kontroll og kan beholdes som en suvenir etter reisen.

NJKs salgsavdeling er til stede i bistroen og kan tilby NJK-kalenderen for 2024, Ta plass - Personvogner i Norge og andre salgsartikler.Salget vil starte etter avgang fra Grorud.

 

bistrovognI togets bistrovogn serveres det god mat og drikke under hele turen. Foto: CF Salicath


Togets rute, pt. 7007

Stasjon Til Fra Merknad
Hamar 10.12 Utgangsstasjon
Grorud 12.02 12.42 Gå rundt med lok
Lillestrøm 12.54 13.01 Påstigning
Kongsvinger 14.08 14.12 Påstigning
Kirkenær 14.40 ca 15.15 30 minutter opphold
Flisa ca 15.32 16.07 30 minutter opphold
Elverum 16.43 17.04 Gå rundt med lok
Hamar 17.33 Endestasjon

Med forbehold om sporendringer og forsinkelser. Spørsmål om togsammensetning og retning på vognene kan vi dessverre ikke svare på, da dette avgjøres kort tid før kjøring.

 Vy regiontog RE10, tog nummer 328 til Oslo. Reisen her er inkludert ved kjøp av utvidet billett

 Hamar  18.09
 Eidsvoll  18.52
 Oslo lufthavn  19.03
 Lillestrøm  19.16
 Oslo S  19.26

 

Påmelding og priser


Pris: Kr 700,-
for reise tur/retur, uavhengig av påstignings- og avstigningsstasjon.
Vi selger også en utvidet billett som inkluderer plass i rutetog fra Hamar til Oslo S. Den koster kr. 850,-.

Billettavgift til Ticketmaster kommer i tillegg.

Billettsalget er avsluttet.

Alle spørsmål angående billetter og betaling må rettes til Ticketmaster, her er link til deres hjelpeside
Har du ellers spørsmål, kan du sende epost til

Alle priser i norske kroner (NOK). Forbehold om endringer eller kansellering.